Inloggen

Volop aandacht voor traditionele binnenhof barbecue

De traditionele Binnenhof Barbecue heeft ook dit jaar weer veel aandacht gekregen.

Met een goede opkomst, onder prima weersomstandigheden en met veel media-interesse is het politieke seizoen daarmee afgerond, zoals dat al tientallen jaren op de laatst vergaderdag gebeurt: met een gezellige en gevarieerde barbecue in Perscentrum Nieuwspoort, aangeboden door de Nederlandse vleessectoren, met als altijd, voor ieder wat wils.

Bewindslieden, Kamerleden, diverse relaties en stakeholders konden in de sfeervolle omgeving van de binnentuin van Nieuwspoort onder het genot van een hapje en een drankjes de balans opmaken van het afgelopen seizoen en wellicht vooruitkijken naar het nieuwe.

Namens de Nederlandse vleesbranche hebben de chef-koks Huub Oudshoorn en Edgar Buhrs opnieuw gezorgd voor een gevarieerd assortiment aan vleesproducten van Nederlandse kwaliteitsconcepten. Zo biedt het buffet spiesjes van kalfs-, varkens en runderhaas en kippendij, lamskotelet, drumsticks, runderribstuk, kalfsgebraad, eendenborstfilet, worstjes, kleine hamburgers en broodjes pulled pork.

In het kader van de duurzaamheid is gedacht aan het voorkomen van voedselverspilling. Zo zal vlees vaker ter plekke worden gesneden en worden bezoekers er op maat bedient, wat ook de beleving wat vergroot. Er is volop aanbod aan halal producten en het buffet wordt uiteraard gecompleteerd met mooie groentespiesjes, salades, rauwkost, vleeswaren en vers fruit. Het culinaire aanbod van de chefs voldoet bovendien aan de kwaliteitseisen van Euro–Toque.

Organisatie & Sponsors

De Binnenhof Barbecue wordt georganiseerd en aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, www.cov.nl) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI, zie www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector. De Nederlandse Brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) leveren pils en alcoholvrij bier. Frisdrank, sap en water wordt aangeboden door de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (www.fws.nl). De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (www.kvnw.nl verzorgt passende wijnen. Vast onderdeel zijn verder ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ door de winnaar van de Spareribs Trophy, dit jaar (opnieuw) Slagerij Hermanussen uit Overasselt, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (www.knsnet.nl).

Nadere informatie

Wie tijdens het zomerreces of op andere mooie dagen zelf aan de slag wil met de barbecue kan voor tips en recepten terecht op www.vlees.nl of www.kiprecepten.nl. Zie verder de site www.binnenhofbbq.nl.