Inloggen

Handige links

 • AVEC
 • AVINED
 • Sociale Zaken Pluimvee Industrie
 • Kip in Nederland
 • Holland Poultry
 • Kiprecepten.nl
 • Kip.Kiplekker
 • Nederlandse Vakbond Pluimveehouders
 • LTO Nederland
 • International Poultry Council
 • Voedingscentrum
 • Nederlands Pluimveemuseum

AVEC

Europese overkoepelende organisatie pluimveeverwerkende industrie.
AVEC is the voice of the European poultry meat sector. It facilitates communication and exchange between international organisations and decision-makers, and focuses on key areas like animal health and welfare, food safety and quality, trade and sustainable development.

Bezoek website

AVINED

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Bezoek website

Sociale Zaken Pluimvee Industrie

Het secretariaat van Sociale Zaken Pluimvee Industrie is het aanspreekpunt voor alle activiteiten op het gebied van sociale aangelegenheden in de pluimveeverwerkende industrie.

Bezoek website

Kip in Nederland

Sinds 2015 heeft NEPLUVI de voortrekkersrol op zich genomen om de pluimveevleessector positief te belichten en dit middels verschillende mediakanalen te communiceren. De herkomst van kip en met name de verantwoorde wijze waarop dieren, bestemd voor de consumptie, hebben geleefd is een onderwerp waarvoor de publieke interesse groeiende is en waarvan heldere communicatie aan de basis staat van het benodigde maatschappelijk draagvlak om de sector duurzaam te kunnen laten voortbestaan. Om dit vorm te geven is de sectorpromotiecampagne Kip in Nederland gelanceerd.

De boodschap op deze website is er niet een van NEPLUVI alleen, maar van de hele keten van betrokken bedrijven bij de productie van kip, inclusief toeleveranciers en dienstverleners. Samen zorgen zij voor de hoge kwaliteit vlees die we in Nederland produceren. En al deze bedrijven afzonderlijk voelen de verantwoordelijkheid voor een goede en transparante informatievoorziening over de sector. NEPLUVI werkt dan ook nauw samen met vertegenwoordigers vanuit de hele productieketen voor de totstandkoming van deze website.

 

Bezoek website

Kiprecepten.nl

Het platform voor kiprecepten en achtergrond informatie over de herkomst van ons vlees.

Bezoek website

Kip.Kiplekker

Stichting Kip.Kiplekker heeft als doel om burgers en consumenten een eerlijk beeld over de productie van pluimveevlees te geven.

Bezoek website

Nederlandse Vakbond Pluimveehouders

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) behartigt sinds 2004 op praktische en slagvaardige wijze de belangen van de pluimveehouders in Nederland om daarmee de positie van de pluimveehouders te versterken en een vitale toekomst veilig te stellen,

Bezoek website

LTO Nederland

LTO Nederland is dé ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders. LTO Nederland behartigt de belangen van 35.000 leden door te werken aan een gunstig ondernemersklimaat voor agrariërs in Nederland en Europa.

Bezoek website

International Poultry Council

Mondiale organisatie voor pluimveevlees.
The International Poultry Council is the voice of the global poultry meat industry.

Bezoek website

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

Bezoek website

Nederlands Pluimveemuseum

Het Nederlands Pluimveemuseum is een museum in het Gelderse dorp Barneveld gespecialiseerd in alles wat met pluimvee te maken heeft.

Bezoek website